Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Kehilangan Cinta? Tenang-tenang Sayang, Bahagia Itu Ada

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Januari 23 20 Buah Fikiran Pengunjung
Aku dengar, kamu baru hilang cinta. Ya, kamu mengakuinya. Aku perhatikan kamu. Kamu sekarang terlalu liar mencari pengganti cinta. Untuk apa? Carilah Dia. Dia yang mencipta bahagia. Bukan aku bongkak mengatur kata, aku juga pernah kecewa kerana cinta. Cinta lalu yang pada aku sekarang tak ada makna kecuali sakit yang pernah buat aku tersentap. Aku sedang berikan diri aku ruang dan masa, pasti ada yang akan datang menjelma untuk menutup semua cerita lama.

Usah terlalu sibuk mengejar cinta kedua, ketiga atau seterusnya. Kelak keterburan kamu akan membuah derita menghalang bahagia. Ambil masa, tak perlu tergopoh-gapah. Apa yang ditakdirkan untuk kamu, pasti akan jadi milik kamu. Tenang-tenang sayang, aku ada untuk teman kamu.

P/s: Minta, minta, dan minta pasti Dia kabulkan. Tapi jangan lupa untuk berusaha dengan jalan yang diredhaiNya. Happy Chinease New Year.

20 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger