Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Meski Tak Dihargai, Segalanya Aku Terima

Posted by Ahsfantasy Ryu Jumaat, Februari 10 12 Buah Fikiran Pengunjung
Mengintai dia yang selalu melihat aku dengan pandangan kosong seolah-olah tiada apa yang selayaknya dilempar senyum apatah lagi dihargai. Terpejam di jendela. Mengingati dia yang selalu buat aku tenggelam jauh dalam dunia 'termenung' yang pada ahirnya tiada jawab untuk aku soalkan apakah segala rasa yang aku peluk untuk bersama dia itu tidak langsung terbias ke dalam jiwanya walau sekelumit? 


Bukan minta untuk dihargai, tapi sekurang-kurangnya lihatlah aku sebagai 'sesuatu', tapi dia lebih selesa memandang aku sebagai 'tiada apa'. Dia sedang sibuk mencari alasan untuk pergi dan segalanya aku terima; dengan hati yang terbuka. Penat mungkin mengukir kata, mereka kata semuanya percuma, dan aku kini merasa segalanya sia-sia. Hentikan sahaja, mungkin itu lebih selesa.


P/s: Datang tanpa alasan, pergi tanpa pesan. Hajat hati nak balik ke kolej kediaman tapi sekolah ganti cuti Maulidurrasul jadi saya perlu terus bertapa. Eh, jom dengar lagu kegemaran saya!

12 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger