Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Jerat Cinta Perangkap Benci

Posted by Ahsfantasy Ryu Isnin, Julai 30 5 Buah Fikiran Pengunjung
Jangan tunggu terjerat baru kita nak kenal jerat dan jangan tunggu tertangkap baru kita nak kenal perangkap. Bukan nak ajar sesiapa untuk berfikiran negatif apatah lagi bersangka buruk, tapi hidup ini terlalu mengancam andai kita tak cukup waspada. Hidup ini bukan setakat lahir dan menyayangi diri sendiri, tapi hidup ini lebih daripada itu. Lebih.

Kawan, aku sayang kau. Sayang. Rasa yang ada dalam jiwa, bukan omong kosong.

Diriwayatkan daripada Anas bin Malik, Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Ada tiga hal, yang jika tiga hal itu ada pada seseorang, maka dia akan berasakan HALAWATUL IMAN (manisnya iman). (Iaitu) Allah dan Rasul-Nya lebih dia cintai daripada selain keduanya; mencintai seseorang, dia tidak mencintainya kecuali kerana Allah; benci untuk kembali kepada kekufuran selepas Allah menyelamatkan darinya, seperti bencinya jika dicampakkan ke dalam api.” (Muttafaq alaih)

P/s: Sekarang macam ada satu perasaan nak beli baju raya. *rolling eyes. Jom Solatuttarawih!

5 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger