Segala cadangan, perkongsian, komen, kritikan membina, teguran atau apa juga respons kepada pihak penulis, bolehlah diajukan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com. Terima kasih atas kunjungan...

Saya Manusia Yang Sering Lalai, Selalu Lupa

Posted by Ahsfantasy Ryu Sabtu, Mei 12 20 Buah Fikiran Pengunjung
Saya punya satu perasaan yang gelisah. Resah. Rasa yang tidak selesa. Terkadang sukar mengulit lena, ada ketika selalu awal lena dibangkit. Apakah ini petanda cinta pada Dia itu kurang upaya. Saya rasa sangat keji bila berada dalam kesusahan baru teruja mengintai Dia, memohon dikuatkan. Saya malu bila dalam senyum dan tawa, segala tentang Dia saya lupa sedang dia pemberi segala. 
Hinanya saat luka berdarah baru kucari arah bergantung sembah.

Terkadang saya sombong dan angkuh sesama manusia, beradu asa siapa yang lebih bertenaga. Tapi Tuhan maha kuasa, itu yang ada ketikanya saya lupa. Terhimpit alpa. Terkadang saya lupa siapa saya. Dunia semakin memamah jiwa, hingga ada tikanya saya terlalu leka. Tuhan, maafkan hambaMu ini yang sering lalai dan lupa. Tuhan, aku mohon peluklah aku dalam kasihMu, sesungguhnya Engkau maha pengasih dan maha penyayang.

P/s: Engkau ada Tuhan untuk bergantung harap. Doakan saya supaya menjadi hamba yang setia.

20 Buah Fikiran Pengunjung:

Catat Ulasan

Penulis mengalu-alukan sebarang perkongsian maklumat, komen, cadangan penambahbaikan, dan respons untuk untuk meningkatkan mutu kandungan dan penulisan di blog ini. Hantarkan maklum balas melalui ruangan komen atau emelkan kepada penulis melalui emel ahsfantasy24@yahoo.com.

Jangan lupa untuk menjadi pengikut setia, klik 'FOLLOW' sekarang! (◕‿◕)

...Tulisan Rakan Blogger